American Eagle sonde lommedybdemåler og speil

American Eagle sonder lommedybdemålere og speilskaft

American Eagle sonde lommedybdemåler og speil

Hva er avgjørende for valg av sonder og lommedybdemålere?

For sondenes del ser man etter riktig stålkvalitet, et instrument med rett utforming og et godt ergonomisk håndtak. Dette er faktorer som gir virkelig høy taktilitet.

Lommedybdemålere skal i tillegg leveres i et bredt utvalg, med stor variasjon i type markering og forskjellige farger på markeringene.

Speilskaftene skal være gode å holde i og arbeide med.

(leter du etter et bestemt instrument, så klikk her for å gå til en side med en oversikt over diagnostikk-instrumenter fra American Eagle. Eller last ned American Eagles katalog her.)

Diagnostiseringsinstrumenter til pasientens og tannlegens beste

Diagnostisering er det første som vanligvis skjer ved et tannlegebesøk. Målet er å avdekke og identifisere defekter, sykdom, karies, tenners vitalitet, tegn på malokklusjon og generelt vurdere pasientens tannhelse.

American Eagles sonder og lommedybdemålere er produsert med behandlerens behov i tankene. Instrumentene er svært holdbare, presise og med lettvekts-håndtak som ligger godt i hånden. Du som tannlege trenger ikke tenke på annet enn den feedback instrumentet gir deg om pasientens tilstand.

Lommedybdemålere og sonder – varianter

Lommedybdemålere bruker du til å undersøke og diagnostisere tannkjøttet. (Gingiva – bløtvev – den del av den orale mucosa som dekker alveolarprosessen og den cervikale del av tannen).

Instrumentet føres ned i og måler periodontale lommer. Instrumentet er en standard del av undersøkelseskassetten. Og det er avgjørende for å diagnostisere blant annet periodontitt.

Sonder brukes i sin tur hovedsakelig til å undersøke hardt vev – i dette tilfellet selve tennene. Det handler om å kjenne etter / «føle» om det er mye plakk og tannstein. Eller om det er eventuelle angrep av karies (hull eller begynnende hull i tennene).

Kombinasjonsinstrumenter av både sonder og lommedybdemålere er ofte etterspurt. Disse sparer plass i kassett og gir deg to instrumenter i ett. American Eagle har blant annet laget et tosidig instrument spesielt for oss i Technomedics og Norge med de to mest solgte variantene. Instrumentet har en klassisk sonde nummer 9 på ene siden og en lommedybdemåler 2–12 (2 mm markeringer) på den andre siden.

Lommedybdemåler og sonde i ett instrument
Kombinasjonen av disse to: sonde nr. 9 og lommedybdemåler 2–12 i ett instrument.

Undersøkelseskassett – ferdige oppsett

Mange velger å ha ferdig en typisk diagnostikk-kassett med de mest essensielle instrumentene. Med speil, sonde, lommedybdemåler og pinsett er man gjerne dekket, og i en ferdig kassett er det enkelt for både tannlege og assistent å være forberedt til hver undersøkelse. (Les mer om American Eagles Galaxie kassetter)

Opp gjennom årene har Technomedics utarbeidet forslag sammen med spesialister fra UiO og UiB på ferdige oppsett. Kontakt oss hvis du ønsker et forslag tilpasset deg.

Her er et forslag på det helt enkle:

American Eagle kassett med tre instrumenter. Speil, sonde og pinsett
Sonde 9 kombinert med lommedybdemåler 2–12 (LS1030-EX), speilskaft (MS1660) og vanlig pinsett College (PA1001) i kassett 1/4, (OK3040) (Speil må kjøpes i tillegg)

Dette kan bestilles her